Nighttown

omschrijving : transformatie voormalig Nighttown complex, Rotterdam  |  opdrachtgever : WZ investments group  |  status : indiening conceptaanvraag omgevingsvergunning d.d. 18 april 2018

Het voormalige Nighttown complex aan de West-Kruiskade in Rotterdam bestaat uit meerdere samengevoegde percelen en gebouwen en heeft een rijke culturele geschiedenis. In Nighttown traden legendarische popartiesten op zoals Johnny Cash, Prince en Nirvana. Na sluiting van Nighttown, the Basement en het latere Watt werd in 2015 de begane grond van het complex herontwikkeld tot een Aziatische supermarkt. De podiumzaal en de kelder verloren hierbij hun entree en staan sindsdien leeg. Het doel van de huidige herontwikkeling is toegevoegde waarde creëren door de leegstaand te benutten en in te spelen op de vraag van de markt. Uitgangspunt van het plan zijn de aanwezige kwaliteiten van het complex en haar omgeving. De ligging, de levendigheid en de tal van Aziatische eetgelegenheden en winkels maken van deze plek een bruisend stuk stad en aantrekkelijk om te bezoeken, te verpozen en te wonen. Het is een compact stedelijk blok met een flexibel en gemend programma.

Asian food experience

In de voormalige podiumzaal en de kelder is een oosterse foodcourt voorzien met de entree aan de West-Kruiskade. In compacte stands wordt een mix aan oosterse gerechten bereid die op gemeenschappelijke zitgelegenheden verspreid over het complex, kunnen worden genuttigd. Het concept is flexibel en heeft als centraal thema de beleving van de variatie van de Aziatische keuken. In de zaal zijn raampartijen voorzien voor daglicht en uitzicht op het belendende buurtpark. De entree van het geheel is via de begane grond aan de West-kruiskade.

City lofts

Op de verdiepingen zijn full service appartementen voorzien die tijdelijk en gemeubileerd kunnen worden gehuurd. Aan de parkzijde worden appartementen toegevoegd met uitzicht op het park. De doelgroepen zijn expats en inkomensgroepen met een bovenmodaal inkomen die in een bruisende wijk ontzorgd willen wonen. In een parkeergarage in de directe omgeving kan men op loopafstand parkeren en in de kelder is een collectieve fietsenstalling voorzien. Alle appartementen hebben eigen voorzieningen, zijn gerenoveerd en eventueel gemeubileerd. De toegang  van de appartementen is via een centrale entree aan de Gouvernestraat en een collectief dek op de eerste verdieping van het binnenhof van het bouwblok.