Aankoopscan villa Wassenaar  

Aankoopscan villa Wassenaar  

Voor de vrijstaande gedateerde Villa in de Papagaaien buurt in Wassenaar zijn verschillende scenario’s van renovatie tot sloop-nieuwbouw onderzocht.

Habanos lounge

Habanos lounge

Voor een eigenaar van een eengezinswoning in Vlaardingen, ontwierp Umba op een onbenut dakterras een loungekamer met een humidor.

Architect aan Zet

Architect aan Zet

Wij zijn een gecertificeerd architectenbureau in Rotterdam en kunnen bij kleinschalige projecten van particulieren zelf een omgevingsvergunning vertrekken.

Ontwikkeling module concept ontwikkeling HR

Ontwikkeling module concept ontwikkeling HR

Voor de minor Renovatie en Transformatie heeft Richard Smit een onderwijs module module ontwikkeld over concept ontwikkeling bij transformatie opgaven. De module is gebaseerd op zijn werkervaring en in het bijzonder op de methode Wolk.

Hart vol leven

Hart vol leven

Samen met Kuiper Compagnons werkte Umba aan een inzending voor de prijsvraag “Woonwijk als noviteit”. De vraag was hoe het oude stadshart van Geleen nieuw leven kan worden ingeblazen.

Nieuwbouw  bungalow Winterpeil

Nieuwbouw bungalow Winterpeil

In Delfzijl in een nieuwe woonwijk Kwelderland vlak achter de dijk, heeft Umba opdracht gekregen voor het ontwerp van een eigentijdse bungalow.

Renovatie woonhuis Berg en Bos

Renovatie woonhuis Berg en Bos

Het vrijstaande woonhuis uit de jaren 70 bevindt zich In de bosrijke wijk Berg en Bos in Apeldoorn. De opgave is de renovatie en verduurzaming van het woonhuis naar een eigentijds landhuis.

Kerndocent Hogeschool Rotterdam

Kerndocent Hogeschool Rotterdam

Vanaf 1 april gaat Richard Smit naast zijn eigen bureau, als kerndocent lesgeven op de Hogeschool Rotterdam.  Binnen het profiel Bouw en Ontwerp gaat hij zijn expertise in renovatie en transformatie benutten door les te geven en onderwijs te ontwikkelen.  

HHH

HHH

In een studie van zone langs de A20 in Schiedam heeft Umba een concept gemaakt om een stedelijk knooppunt rond de sporthal de Margriet en sportcomplex Groenoord op te lossen.

Dansen op de pier

Dansen op de pier

In een verkenning van de havenstraat heeft UMBA de kansen van de landtong onderzocht en in samenwerking met de gemeente Schiedam is een ruimte-vraag onderzoek gestart. In het kader van dit onderzoek vraaggesprekken gevoerd met de stakeholders van het gebied.

Interieur Nieto

Interieur Nieto

Voor een Mexicaans bedrijf realiseerde Umba in het WTC in Amsterdam, turnkey een interieur inclusief automatisering en andere ondersteunende diensten.

Taxci Xl

Taxci Xl

Voor een gebied aan de Leimuiderdijk te Burgerveen heeft Umba namens een vastgoedontwikkelaar een conceptaanvraag in gediend voor een gebiedsontwikkeling met 11 eengezinswoningen en een compact appartementsgebouw.      

Cycle Hub

Cycle Hub

In een zinderende start-up van een groep internationale gedreven wielerfanaten adviseerde UMBA over de huisvesting van een Cycle Hub.

Gloeilampplantsoen

Gloeilampplantsoen

De ontwikkeling een stedelijk programma in het historische Gloeilampplantsoen in de wijk Strijp-S te Eindhoven verliep moeizaam en Umba adviseerde over de strategie en het proces.

Hospitality en stenen

Hospitality en stenen

In samenwerking met een ervaren hotelier en gedreven ondernemers maakte Umba voor meerdere bestaande hotels een Quickscan met als doel een integrale vernieuwing.

Grondloos

Grondloos

GRONDLOOS is een sociale onderneming in oprichting met een maatschappelijke missie, impact first. De organisatie is transparant, met eerlijke verdienmodellen en een beperkt winstoogmerk. Grondloos organiseert, beheert en ontwikkelt Community Land Trusts (CLT).

Congres OHNW 2016

Congres OHNW 2016

Samen met opdrachtgever naar congres OHNW 2016. Een kijkje in de keuken van succesvolle transities naar een nieuwe manier van werken.

Oplevering Herenhuis aan het Park

Oplevering Herenhuis aan het Park

Na een jaar intensief aan de verbouw van het Herenhuis te hebben gewerkt is het exterieur na genoeg klaar en het interieur opgeleverd. In het project staat vakmanschap centraal.

QuickScan RTV Rijnmond complex 

QuickScan RTV Rijnmond complex 

Het voormalig complex van RTV Rijnmond staat sinds 2006 leeg. Het complex bestaat uit twee monumentale kantoorvilla’s met allerlei in- en uitbreidingen aan de Nieuwe Binnenweg en de voormalige Schoeverstoren aan de Mathenesserlaan. Beide panden zijn rijksmonumenten in een beschermd stadsgezicht. Wij maakten voor de eigenaar van het complex een QuickScan naar de mogelijkheden van herontwikkeling. 

Schooltimmeren

Schooltimmeren

Aan de stichting BOOR in Rotterdam hebben we Schooltimmeren, een integrale visie op duurzame huisvesting van scholen gepresenteerd. Wij willen ” Bottom up” met de stakeholders en gebruikers integrale concepten ontwikkelen voor de huisvesting van scholen.

Alliantie WSA

Alliantie WSA

Voor de prijsvraag Bouwen op Elkaar hebben Willem Sulsters van WSA en Richard Smit van UMBAarchitecten besloten samen te gaan werken.