GEBOUWEN

TRANSFORMATIE

IMPACT EERST

Onze concepten voor transformatie van een gebouw geven in een vroeg stadium met een minimum aan kosten, een integraal beeld van de opbrengst van de transformatie en de wijze waarop dit kan worden gerealiseerd. We gaan voor impact met een grote opbrengst en een zo laag mogelijke investering en ecologische footprint.

” Bij een transformatie gaan we op zoek naar een nieuwe identiteit die past bij het gebouw, de plek en deze tijd. We benaderen een gebouw als een gebied waarin meerdere programma’s naast elkaar mogelijk zijn en die in de tijd kunnen veranderen. Zo maken we door de kracht van synergie, levendige en toekomstbestendige gebouwen en gebieden. “

 

Richard Smit, architect

BEST FIT

Iedere transformatie begint met een analyse van het gebouw en de context. In het concept zoeken we naar een passende vorm om het gebouw opnieuw in de markt te positioneren. Wij bieden oplossingen voor transformatie met nieuwe programma’s, bouwkundige renovatie verduurzaming en energietransitie van gebouwen. Onze opdrachtgevers zijn potentiële kopers van vastgoed, gebouweigenaren, vastgoedontwikkelaars, beleggers en beleidmakers.

INTEGRAAL VAKMANSCHAP

In onze concepten verbinden we op integrale wijze de ruimtelijke structuur van het gebouw aan nieuwe gebruikersgroepen in de markt. We definiëren kansrijke product-marktcombinaties, de stakeholders en het proces. In het proces van transformatie bieden we in iedere fase maatwerk van aankoop tot en met het ontwerp en het uitvoeren van het proces.

EN VERDER

TRANSFORMATIE SCAN

Bij de aankoop van vastgoed adviseren we over de strategie en het concept. Een eerste stap is een scan van het gebouw en de context, waarin we de kernaspecten van het concept met elkaar in verband brengen. In het concept wordt de scan verder uitgewerkt tot een robuust concept dat richting geeft voor het ontwerp.